Cum petreci Craciunul?


Cum petreci Craciunul?
Cu siguranță majoritatea petrece Crăciunul în reuniune.  Reuniune cu familia sau prietenii. Ne-am obișnuit să fie vremea cadourilor, a mesei excepționale cu atâtea feluri tradiționale. 
Ceea ce este foarte frumos, dar nu este totul. Mergând mai departe pe firul evenimentelor, împodobirea bradului constituie o parte importantă în contemporaneitatea sărbătorii.
Bineînțeles nu se poate Crăciun fără colinde. Colindele sunt îngerești. Să îi primim pe cei mici și pe cei mari deopotrivă. Să stăm în pragul ușii și să ascultăm colinde, câteodată murmurând, dacă nu, chiar, cantând și noi în aducerea aminte a copilăriei. O copilărie de vis.
Fiecare dintre noi avem un program pana la zilele de sărbătoare ale Crăciunului. Însă cu toții ar trebui să ne găndim la bucuria Crăciunului.
Avem libertatea de a trai Crăciunul cu adevărat. Spun asta pentru că primii oameni care au prăznuit Nașterea Domului nostru Iisus Hristos,  au pierit arși de vii într-o biserică din Nicomidia la finalul secolului III, pe vremea împăraților păgâni Dioclețian și Maximiam. Mai târziu, în istoria umanității, Oliver Cromwell, lider militar și politic a interzis această sărbătoare, pe care o considera tradiție păgânească. Parlamentul englez și-a comunicat decizia finală în acest sens în 1644.
Să fim și să ne bucurăm. Doar atât. Jocul luminilor de brad, înconjurați de mirosul de portocală este o amintire din copilăria de vis ce ar trebui să o aibe orice copil, dar de Crăciun se cuvine să mulțumim lui Dumnezeu că a venit pe lume.

Bucuria Crăciunului este una simplă și profunda, ce în zilele noastre, în anul mântuirii 2018, ar fi de nedescris și imposibilă: aceea că într-o iesle mică și săracă, El, Dumnezeu ne-a venit întrupat. Preasfânta Fecioara Maria L-a născut, înconjurat de o mulțime de îngeri, cei trei pastori fiind acolo anunțați de către Arhanghelul Gavriil. Să fim și să ne bucuram, doar atât. 
Este bucuria mântuirii, este începutul jertfei de pe Cruce, este praznicul bucuriei pe care vreau sa o împart cu voi. Acesta este Crăciunul. Să ne bucuram că avem libertatea de a ne ruga și bisericile nu sunt păzite de ostași cu făclii, precum în vremea împăraților păgâni. Deci nu e nevoie sa ne ascundem. Așa că: să ne bucurăm de Crăciun.
Eu cânt și scriu pentru voi cei ce iubiți Crăciunul și pentru voi cei ce, poate, încă nu L-ați cunoscut, caci nu am fi fost, fără de Hristos, dacă nu s-ar fi născut și nu ne-ar fi învățat SĂ FIM!

Comments

Popular posts from this blog

Politica de confidențialitate și Termeni de folosire a aplicației mobile RIPOSTA!

Calendarul zilei 20 decembrie